ILoveBEA1991

BEA

Foto: Piet Langeveld

Een dreunende bass, een lage synthesizer en een zangeres met een unieke stem. De Amsterdamse band BEA1991 was te bewonderen in Paradiso Noord als voorprogramma van ILoveMakonnen. Ze vulde het uurtje voorprogramma met een gedenkwaardig optreden in. Een band die tegendraads is van de rest van de opkomende Nederlandse bands.

De naam BEA1991 komt wellicht wat vaag over, maar dit doet niets af aan het optreden. Het optreden van de experimentele elektronicaband was bewonderenswaardig, ondanks dat het niet aansloot met het vervolgoptreden van de harde hiphop van ILoveMakonnen. Desalniettemin was de show van een hoog kaliber. Door de mist op het podium en door de groen-, blauw- en paarskleurige lampen kwam er al snel een duister en mysterieus sfeertje, wat weer goed paste bij de muziek. Toen Bea begon met zingen werd je meteen meegenomen in haar gezang. De ondersteuning van de drums en basgitaar sloot uitstekend aan bij de hoge stem en hoge geluiden van de zangeres. Door de synthesizer en door de stemvervormer borrelde gelijk een retrogevoel op. Sommige nummers neigden naar het dromerige en trippy gevoel van Animal Collective, maar het was soms ook te vergelijken met Crystal Castles. Een goede vergelijking is er eigenlijk niet te maken. BEA1991 creëert hun eigen unieke en buitengewone sound. Bea droomde bij haar nummers lekker weg en bewoog op en neer op haar plaats achter de microfoon. Ook kroop ze even achter de piano en tokkelde ze mee met haar pianist en later die avond greep ze twee drumstokken vast en sloeg ze enthousiast mee op de drums van haar drummer. Ze was in haar eigen wereldje en entertainde het publiek op geheel eigen wijze.

Naast dat BEA1991 muziek maakt, zie je op hun website ook veel excentrieke foto’s van de leadzangeres. Ook zijn de muziekvideo’s, gemaakt door Piet Langeveld, uitzonderlijk en speciaal te noemen. Mocht je meer willen horen, volgen en zien van de band, neem een kijkje op hun site of Youtube-account. Ook is voor de liefhebbers hun EP Good Thinking te verkrijgen op iTunes. Kopen kopen kopen dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s